Vask din Voks bomuld / Oilskin cap

/
/
/
Vask din Voks bomuld / Oilskin cap

En komplet guide til korrekt vask af hovedtøj. Sådan vasker og rengør du din oilskin kasket. Jagt kasketter som sixpence og flatcaps i voks bomuld bør behandles og vaskes korrekt.

Oilskin materiale egenskaber

Voks bomuld / Oilskin er et bomulds stof, som er dyppet i smeltet olie, voks eller bivoks, for at producere et vandafvisende stof, man samtidigt kan ånde i. Vi bruger det til vores friluftskasketter, og elsker oilskin caps for deres progressive patina og outdoor udseende.

Positive

 • Hurtig patina
 • Stærkt stof
 • Vandtæt / Vandafvisende
 • Åndbar
 • Afviser snavs

Negative

 • Behøver regelmæssig pleje
 • Bleger i sollys
 • Tungt
 • Lav absorberingsevne

Voks bomulds kasketter skal genvokses med jævne mellemrum. De smøres enten ind i original bivoks eller en blanding naturlige olier og linoleum. Voks bomuld er også kendt som oilskin bomuld.

Rengør kun oilskin kasketten hvis det er nødvendigt, og brug altid koldt vand i et fugtigt stykke stof eller svamp, til at tørre beskidte områder af kasketten. Brug aldrig rengøringsmidler eller varmt vand, da det smelter og opløser voksen som gerne skal blive i stoffet.

Kasket i oilskin skal indsmøres i voks med jævne mellemrum. For at beholde stoffets vandafvisende egenskaber skal materialet derfor genvokses. Tag forbi en friluftslivsforretning og spørg efter et voks behandlings produkt. Behovet for gen-voksning afhænger af hvor meget kasketten er blevet brugt, samt i hvilket miljø. Generelt anbefaler vi at det gøres en til to gange om året.

Voks bomuld er generelt set et holdbart materiale, hvilket betyder at det egner sig godt til at blive børstet, f.eks. for at fjerne mudder eller støv. Desværre fjerne børstning en smule voks fra overfladen af bomulden.

Guide til vask af voksbomuld kasket

 • Rengør kun oilskin caps hvis det er nødvendigt
 • Brug altid KUN kold vand uden sæbe. Varmt vand og sæbe vil trække voksen ud af bomulden.
 • Gnid ikke stoffet under rengøring.
 • Undgå at hatten er i direkte sollys eller lægger længerevarende ved enhver form for varmekilde. Dette vil smelte voksen.
 • Gen-voks kasketten en til to gange om året.

Vær opmærksom på at rengøring af oilskin kasketter kan have indflydelse på de vandafvisende egenskaber som stoffet besidder.

Kasket værktøj

Her ses et lille udvalg af kasket redskaber og accessories som Wilgart tilbyder. Du kan se alle produkterne under: Tilbehør

Læs mere om rens og rengøring af hatten efter materialevalg på siden Vask & vedligeholdelse af caps

Download gratis bog om kasket vask og vedligeholdelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til en GRATIS bog på 36 sider om vask og vedligeholdelse af caps.

Materialer i kasketter

Se videoer og gå i dybden med hvordan du vasker og vedligeholder din kasket. Start med at vælge materiale

Uld & Harris Tweed

Læs hvordan du vasker en uld kasket. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap, som er lavet i kraftig uld eller ægte Harris Tweed.

Bomuld

Se mere om hvordan du skal vaske en kasket som er syet i bomuldsstof. Vask og rengøring af flatcap, sixpence, eightpiece, basecap eller sailorcap i 100% bomuld eller linedblanding.

Voksbomuld / Oilskin

En komplet guide til korrekt vask af hovedtøj. Sådan vasker og rengør du din oilskin kasket. Jagt kasketter som sixpence og flatcaps i voks bomuld bør behandles og vaskes korrekt.

Hør

Se videoer om hvordan du vedligeholder en kasket som er lavet af et hør materiale. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller newsboy kasket af hør eller linned.

Silke

Silke er en eksklusiv vare til brug for tøj og kasketter. Silken har et eksklusivt udseende, og udsøgte egenskaber der øger komforten. Desværre er silkecaps mere besværlige at rengøre end hatte i andre naturlige fibre.

Glatskind læder

Skindprodukter og læder caps har brug for den rette rens og vedligeholdelse. Kasketter i læder bevarer skindets kvaliteter bedst ved regelmæssig behandling med læderfedt.

Ruskind læder

Ruskind er fremstillet af undersiden fra en dyrehud. Det er karakteriseret ved en ru, tør men blød overflade og dermed en mat fremtoning. Ruskind skal børstes jævnligt, og holdes væk fra sæbe.

Fiskeskind

Fiskeskind som Wilgart benytter stammer fra laks, torsk og havkat fanget og garvet på Island. Skindet tilbyder et bæredygtigt alternativ til eksotisk læder og skind. Fiskeskind er, hvis det ikke up-cycles ved garvning, et affaldsprodukt fra fødevareindustrien.

There are no comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.