Vask din glatskind læder kasket

/
/
/
Vask din glatskind læder kasket

Skindprodukter og læder caps har brug for den rette rens og vedligeholdelse. Kasketter i læder bevarer skindets kvaliteter bedst ved regelmæssig behandling med læderfedt.

Læder er et slidstærkt materiale som skabes fra garvede dyrehuder. I Wilgarts kasketter bruger vi typisk læder fra ged, får eller ko. Vi benytter skindet til kasketskygger, da det er slidstærkt, har et godt greb, og giver en flot kontrast til vores uld, hør og silke stoffer.

Glatskinds læder materiale egenskaber

Glatskind fra f.eks. ged eller får har gode patina egenskaber, og et blankt udseende. Vi bruger ofte glatskind til skyggen på kasketten, men har også caps hvor hele kasketten er i læder.

Positive

 • Fleksibelt
 • Styrke
 • Nemt at vedligeholde
 • Vandafvisende
 • Holdbart

Negative

 • Farven nedbrydes af solens stråler
 • Sensitiv over for fedtpletter
 • Skal kontinuerlig plejes for at bevare ynde og fleksibilitet

Hvis du ønsker din læderkasket skal have et langt liv, og færre synlige skræmmer anbefaler vi kontinuerlig behandling af skindet med læderfedt. Læderfedt er en kombination af bivoks og imprægnerende plante olier, der forbedrer skind kaskettens naturlige vand- og smudsafvisende egenskaber.

Lyst ubehandlet skind som ikke gives læderfedt er specielt sårbart over for sved, snavs, smuds og pletter. Det er enten umuligt eller meget svært at fjerne en plet, hvis den først har sat sig fast i skindet.

Ligesom f.eks. træ, vil læderets farve blegne langsomt, og materialet stivner. Nogle foretrækker ubehandlet skind, der med sine slidtage mærker og skrammer kan betragtes som autentisk og ægte. Hvis du er tilhænger af dette udseende, så følg anvisningerne for minimal rensning, og rens kun med en fugtig klud eller svamp uden sæbe.

Guide til vask af glatskind læder kasket

 • Rens med en fugtig klud eller svamp
 • Brug aldrig sæbe, da dette trækker fedt ud af skindet.
 • Hvis farven bleges over tid, overvej at gen-indfarve eller behandle med læderfedt
 • Læg aldrig kasketten tæt ved en varmekilde

Hvis en plet i skindet er umulig er få væk med en fugtig klud, kan sidste udvej være at give hele skindet en behandling med læderfedt. Den markant mørkere tone som man vil få ved at bruge læderfedt kan nemlig kamuflere pletter og andre dybe mærker i skindet.

Test altid inden du behandler, da læderfedt næsten altid vil forandre farven af skindet.

Kasket værktøj

Her ses et lille udvalg af kasket redskaber og accessories som Wilgart tilbyder. Du kan se alle produkterne under: Tilbehør

Læs mere om rens og rengøring af hatten efter materialevalg på siden Vask & vedligeholdelse af caps

Download gratis bog om kasket vask og vedligeholdelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til en GRATIS bog på 36 sider om vask og vedligeholdelse af caps.

Materialer i kasketter

Se videoer og gå i dybden med hvordan du vasker og vedligeholder din kasket. Start med at vælge materiale

Uld & Harris Tweed

Læs hvordan du vasker en uld kasket. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap, som er lavet i kraftig uld eller ægte Harris Tweed.

Bomuld

Se mere om hvordan du skal vaske en kasket som er syet i bomuldsstof. Vask og rengøring af flatcap, sixpence, eightpiece, basecap eller sailorcap i 100% bomuld eller linedblanding.

Voksbomuld / Oilskin

En komplet guide til korrekt vask af hovedtøj. Sådan vasker og rengør du din oilskin kasket. Jagt kasketter som sixpence og flatcaps i voks bomuld bør behandles og vaskes korrekt.

Hør

Se videoer om hvordan du vedligeholder en kasket som er lavet af et hør materiale. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller newsboy kasket af hør eller linned.

Silke

Silke er en eksklusiv vare til brug for tøj og kasketter. Silken har et eksklusivt udseende, og udsøgte egenskaber der øger komforten. Desværre er silkecaps mere besværlige at rengøre end hatte i andre naturlige fibre.

Glatskind læder

Skindprodukter og læder caps har brug for den rette rens og vedligeholdelse. Kasketter i læder bevarer skindets kvaliteter bedst ved regelmæssig behandling med læderfedt.

Ruskind læder

Ruskind er fremstillet af undersiden fra en dyrehud. Det er karakteriseret ved en ru, tør men blød overflade og dermed en mat fremtoning. Ruskind skal børstes jævnligt, og holdes væk fra sæbe.

Fiskeskind

Fiskeskind som Wilgart benytter stammer fra laks, torsk og havkat fanget og garvet på Island. Skindet tilbyder et bæredygtigt alternativ til eksotisk læder og skind. Fiskeskind er, hvis det ikke up-cycles ved garvning, et affaldsprodukt fra fødevareindustrien.

Læder caps

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.