Vask din bomuld kasket

/
/
/
Vask din bomuld kasket

Se mere om hvordan du skal vaske en kasket som er syet i bomuldsstof. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller sailorcaps af bomuld.

Bomuldens materiale egenskaber

Bomuld er populært til tøj fordi det er holdbart, tilgængeligt og komfortabelt for huden. I caps benytter vi ofte bomuld som foer men også som ydermateriale i sommerkasketter eller kanvas arbejderkasketter.

Positive

 • Holdbarhed
 • Komfort
 • Absorberende
 • Slidstyrke

Negative

 • Krøllet stof
 • Bliver let snavset
 • Relativ lang tørre tid
 • Lav isolerings evne
 • De mørke farve vil afbleges i solens lys

Bomulds planten gror en fluffy blød fiber, som bruges i op mod 60% af det tøj der bliver lavet på verdensplan

Når en kasket er lavet af bomuld bør altid håndvaskes frem for maskinvask. Dertil skal der bruges et mildt vaskepulver, og kasketten skal vaskes i lunkent vand.

Hvis du bekymrer dig om hvorvidt bomuld krymper, skal du vide at bomuld gerne krymper 5-10%. Men at krympningen mest sker når kasketten bliver vasket i varmt vand, eller bliver efterladt til tørring tæt på et varmekilde som radiator eller ovn. Den hurtige tørring forårsager at bomuldsfibrene i kasketten blive skrumpet sammen.

For at forhindre skrumpningen i tørrings processen hæng kasketten på en udendørs tørresnor. Om vinteren kan du lade kasketten tørre ved at lægge den på et håndklæde et sted ikke for tæt på et varmeapparat.

Guide til vask af bomuldskasket

 1. Tag en ren klud eller svamp
 2. Håndvask kasketten med mild sæbe og lunkent vand
 3. Udfyld kasketten med rent viskestykke

Lad kasketten tørre ved at ligge den på et håndklæde.

Læg ikke kasketten til tørre tæt ved en varmekilde.

Kasket værktøj

Her ses et lille udvalg af kasket redskaber og accessories som Wilgart tilbyder. Du kan se alle produkterne under: Tilbehør

Læs mere om rens og rengøring af hatten efter materialevalg på siden Vask & vedligeholdelse af caps

Download gratis bog om kasket vask og vedligeholdelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til en GRATIS bog på 36 sider om vask og vedligeholdelse af caps.

Materialer i kasketter

Se videoer og gå i dybden med hvordan du vasker og vedligeholder din kasket. Start med at vælge materiale

Uld & Harris Tweed

Læs hvordan du vasker en uld kasket. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap, som er lavet i kraftig uld eller ægte Harris Tweed.

Bomuld

Se mere om hvordan du skal vaske en kasket som er syet i bomuldsstof. Vask og rengøring af flatcap, sixpence, eightpiece, basecap eller sailorcap i 100% bomuld eller linedblanding.

Voksbomuld / Oilskin

En komplet guide til korrekt vask af hovedtøj. Sådan vasker og rengør du din oilskin kasket. Jagt kasketter som sixpence og flatcaps i voks bomuld bør behandles og vaskes korrekt.

Hør

Se videoer om hvordan du vedligeholder en kasket som er lavet af et hør materiale. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller newsboy kasket af hør eller linned.

Silke

Silke er en eksklusiv vare til brug for tøj og kasketter. Silken har et eksklusivt udseende, og udsøgte egenskaber der øger komforten. Desværre er silkecaps mere besværlige at rengøre end hatte i andre naturlige fibre.

Glatskind læder

Skindprodukter og læder caps har brug for den rette rens og vedligeholdelse. Kasketter i læder bevarer skindets kvaliteter bedst ved regelmæssig behandling med læderfedt.

Ruskind læder

Ruskind er fremstillet af undersiden fra en dyrehud. Det er karakteriseret ved en ru, tør men blød overflade og dermed en mat fremtoning. Ruskind skal børstes jævnligt, og holdes væk fra sæbe.

Fiskeskind

Fiskeskind som Wilgart benytter stammer fra laks, torsk og havkat fanget og garvet på Island. Skindet tilbyder et bæredygtigt alternativ til eksotisk læder og skind. Fiskeskind er, hvis det ikke up-cycles ved garvning, et affaldsprodukt fra fødevareindustrien.

Bomuld caps

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.