Vask din silke sixpence

/
/
/
Vask din silke sixpence

Silke er en eksklusiv vare til brug for tøj og kasketter. Silken har nogle udsøgte egenskaber der øger komforten, samt et eksklusivt udseende. Desværre er silkecaps mere besværlige at rengøre end hatte i andre naturlige fibre.

Silke materiale egenskaber

Historisk set var silke primært brugt af overklassen, og var anset som et symbol på kongelighed. Stadig i dag er silke en eksklusiv fiber, der udstråler elegance.

Positive

 • Skinnende og glat
 • Tørrer hurtigt
 • Ultra letvægt
 • Regulerer varme
 • Lange fibre

Negative

 • Reagerer stærkt på sollys
 • Tiltrækker let pletter
 • Kort holdbarhed
 • Sved vil ændre dets farve

Hvis en flatcap eller et eightpiece er lavet af silke, kan det være nødvendigt at få den renset professionelt, via Dry Cleaning. Hvis du ønsker selv at gøre det, så brug speciel silke eller uld sæbe og vask den forsigtigt med en klud eller svamp, fugtiggjort af lunkent vand.

Wilgart anbefaler altid at pletrense frem for at dyppe hele kasketten i vand. Dub forsigtigt med en lunken klud og skrub ikke i materialet. Hvis du ikke har andre muligheder end helvask, så gør det nænsomt.

En god måde at tørre en silkekasket på er ved, at lægge kasketten udenfor i skyggen, så den tørrer langsomt. Om vinteren lad kasketten tørre ved at ligge den på et håndklæde, et sted hvor den ikke er i nærheden af en varme kilde.

Guide til vask af silke kasket

 • Tag et stykke stof
 • Håndvask silke sixpencen med en skånsom sæbe
 • Udfyld kasketten op med et rent håndklæde
 • Lad kasketten tørre på et viskestykke eller lignende

Du må ikke lade kasketten tørre tæt ved et varme apparat.

Det er sjældent en god ide at børste silke kasketter. Desuden er maskinvask helt udelukket!

Kasket værktøj

Her ses et lille udvalg af kasket redskaber og accessories som Wilgart tilbyder. Du kan se alle produkterne under: Tilbehør

Læs mere om rens og rengøring af hatten efter materialevalg på siden Vask & vedligeholdelse af caps

Download gratis bog om kasket vask og vedligeholdelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til en GRATIS bog på 36 sider om vask og vedligeholdelse af caps.

Materialer i kasketter

Se videoer og gå i dybden med hvordan du vasker og vedligeholder din kasket. Start med at vælge materiale

Uld & Harris Tweed

Læs hvordan du vasker en uld kasket. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap, som er lavet i kraftig uld eller ægte Harris Tweed.

Bomuld

Se mere om hvordan du skal vaske en kasket som er syet i bomuldsstof. Vask og rengøring af flatcap, sixpence, eightpiece, basecap eller sailorcap i 100% bomuld eller linedblanding.

Voksbomuld / Oilskin

En komplet guide til korrekt vask af hovedtøj. Sådan vasker og rengør du din oilskin kasket. Jagt kasketter som sixpence og flatcaps i voks bomuld bør behandles og vaskes korrekt.

Hør

Se videoer om hvordan du vedligeholder en kasket som er lavet af et hør materiale. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller newsboy kasket af hør eller linned.

Silke

Silke er en eksklusiv vare til brug for tøj og kasketter. Silken har et eksklusivt udseende, og udsøgte egenskaber der øger komforten. Desværre er silkecaps mere besværlige at rengøre end hatte i andre naturlige fibre.

Glatskind læder

Skindprodukter og læder caps har brug for den rette rens og vedligeholdelse. Kasketter i læder bevarer skindets kvaliteter bedst ved regelmæssig behandling med læderfedt.

Ruskind læder

Ruskind er fremstillet af undersiden fra en dyrehud. Det er karakteriseret ved en ru, tør men blød overflade og dermed en mat fremtoning. Ruskind skal børstes jævnligt, og holdes væk fra sæbe.

Fiskeskind

Fiskeskind som Wilgart benytter stammer fra laks, torsk og havkat fanget og garvet på Island. Skindet tilbyder et bæredygtigt alternativ til eksotisk læder og skind. Fiskeskind er, hvis det ikke up-cycles ved garvning, et affaldsprodukt fra fødevareindustrien.

Silke caps

There are no comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.