Vask din hør kasket

/
/
/
Vask din hør kasket

Læs hvordan du vedligeholder en kasket som er lavet af et hør materiale. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap af hør eller linned.

Hør / Flax materiale egenskaber

Hør er ofte brugt til fremstilling af sommer tøj. Stoffet regulerer krops temperatur godt, og signalerer en afslappet fremtoning og et casual look.

Positive

  • Komfort
  • Skinnende
  • Varmeledende
  • Absorberende

Negative

  • Folder og kanter
  • Sensitiv over for pletter
  • Bleger hurtigt i solen når det er vådt

Hørkasketter skal altid vaskes i hånden. Dvs. med en mild sæbe og i vand der har lunkent vand. Efter du har vasket f.eks. en hør sixpence, vil stoffet blive blødere og more absorberende. Vask derfor ikke for ofte. Maskinvask af Wilgart caps kan ødelægge kaskettens skygge, og bør undgås.

Hvis du ønsker en pæn overflade kan du med fordel stryge kasketten, helst mens den stadig er fugtig. Ellers kan du efter vask fylde kasketten godt ud, med et rent viskestykke eller lignende, og dampstry-ge kasketten. Benyt medium til varm temperatur plus damp. For at undgå strygemærker skal du altid have et stykke stof i mellem strygejernet og din kasket, når du stryger kasketten.

Hvis du kommer til at overophede hørkasketten ved et uheld, eller glemmer at fylde kasketten ud med stof ved tørring så den bliver krøllet, skal du dampstryge kasketten igen. Overophedning og stryge-mærker fra strygejern kan være svære at få væk, navnlig på lyse farvede sommer caps.
Hvis der er små folder i kasketten, kan du dampe den ved at spraye vand på kasketten med en forstø-ver, og derefter lade den ligge og lufttørre en dag eller to.

Guide til vask af hør kasket

  1. Masser kasketten forsigtigt i lunkent eller koldt vand
  2. Håndvask og lad ikke kasketten tørre tæt ved en varmekilde.
  3. Fyld kasketten op med rent håndklæde mens den tørrer. Dette vil hjælpe hør fibrene med at genfinde kaskettens originale form og facon.

Hver opmærksom på ikke at efterlade kasketten ude i solen når kasketten er våd. Vådt hør vil afbleges hurtig, og mister farven 6 gange hurtigere end tørt hør. Du kan luft tørre den eller stryge stoffet når kasketten stadig er fugtig, men ikke hvis den er våd.

Du skal altid have et stykke tyndt stof imellem strygejernet og kasketten. Hvis du stryger efter du har vasket kasketten vil de reducere ujævnheder i materialet. Hvis der er små folder i kasketten, kan du dampe den ved at spraye vand på kasketten med en forstøver, og derefter lade den ligge og lufttørre en dag eller to.

For hør er det bedre at indfinde sig med det naturlige udtryk og afslappede vibe som stoffet har. I stedet for at prøver at opnå en perfekt glat overflade uden folder og kanter.

Kasket værktøj

Her ses et lille udvalg af kasket redskaber og accessories som Wilgart tilbyder. Du kan se alle produkterne under: Tilbehør

Læs mere om rens og rengøring af hatten efter materialevalg på siden Vask & vedligeholdelse af caps

Download gratis bog om kasket vask og vedligeholdelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til en GRATIS bog på 36 sider om vask og vedligeholdelse af caps.

Materialer i kasketter

Se videoer og gå i dybden med hvordan du vasker og vedligeholder din kasket. Start med at vælge materiale

Uld & Harris Tweed

Læs hvordan du vasker en uld kasket. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap, som er lavet i kraftig uld eller ægte Harris Tweed.

Bomuld

Se mere om hvordan du skal vaske en kasket som er syet i bomuldsstof. Vask og rengøring af flatcap, sixpence, eightpiece, basecap eller sailorcap i 100% bomuld eller linedblanding.

Voksbomuld / Oilskin

En komplet guide til korrekt vask af hovedtøj. Sådan vasker og rengør du din oilskin kasket. Jagt kasketter som sixpence og flatcaps i voks bomuld bør behandles og vaskes korrekt.

Hør

Se videoer om hvordan du vedligeholder en kasket som er lavet af et hør materiale. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller newsboy kasket af hør eller linned.

Silke

Silke er en eksklusiv vare til brug for tøj og kasketter. Silken har et eksklusivt udseende, og udsøgte egenskaber der øger komforten. Desværre er silkecaps mere besværlige at rengøre end hatte i andre naturlige fibre.

Glatskind læder

Skindprodukter og læder caps har brug for den rette rens og vedligeholdelse. Kasketter i læder bevarer skindets kvaliteter bedst ved regelmæssig behandling med læderfedt.

Ruskind læder

Ruskind er fremstillet af undersiden fra en dyrehud. Det er karakteriseret ved en ru, tør men blød overflade og dermed en mat fremtoning. Ruskind skal børstes jævnligt, og holdes væk fra sæbe.

Fiskeskind

Fiskeskind som Wilgart benytter stammer fra laks, torsk og havkat fanget og garvet på Island. Skindet tilbyder et bæredygtigt alternativ til eksotisk læder og skind. Fiskeskind er, hvis det ikke up-cycles ved garvning, et affaldsprodukt fra fødevareindustrien.

Hør caps

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.