Wilgart investerer i nye symaskiner
/
/
Wilgart investerer i nye symaskiner
Kasketter sys på skolens maskiner

Når man syer en kasket kræver det en dobbeltnålet symaskine til at lave stikkesting der ligger sømrummet ned. Til netop disse sting har Wilgart ind til for nyligt benyttet en maskine der stod på KEA – Københavns Erhvervs Akademi.

Special industri symaskiner et sjældent syn

Til skræk og rædsel opdagede vi pludselig at KEA af uransagelige årsager havde sendt deres eneste dobbeltnålede symaskine ud af huset. Siden da har kasketmageri i København været umuligt at praktisere. Hovedbeklædning kræver denne syning for at blive færdiggjort og den maskine på KEA var os bekendt den eneste af sin art på hele Nørrebro eller Nordvest København.

De gamle maskiner bliver ikke rigtig brugt i industrien længere. De mange skrædderier vi har besøgt har uden undtagelse kun de normale stikkesting, overlockere og sjældent en friarmsmaskine. Vi er aldrig stødt på hverken dobbeltnålede symaskiner, knivbånd eller hjulstryge maskiner. Alle disse specielle maskiner er vi som kasketmagere dybt afhængige af.

Men det er ikke nemt at opspore denne specielle industrisymaskine der går under betegnelsen: Dobbeltnålet søjlemaskine, stikkesting med båndføring, 8mm nåleafstand, trykfodstransport og 220V servomotor.

Første forhandler var ifølge mesters egen mekaniker for grisk!

Søgningen startede i Februar 2016. Wilgart var med læremester Herr Bullmann fra Bullani Mützen sammen med hans personlige symaskinemekaniker Leon og bedste syerske Anni i München. Her var vi hos en forhandler der havde massevis af både gamle og nye symaskiner. Vi forhandlede om en maskine der havde korrekt opsætning til at lave håndlavede kasketter på, men ombygning motorskift og indstilling var for bekosteligt, og forhandlingerne med sælgerne brød sammen.

Besøg hos ny symaskine forhandler i Hamburg gav succes

Senere i maj drog Wilgart afsted alene, denne gang Hamburg, og fandt til alt held den eftersøgte maskine for at kunne fortsætte kasketproduktionen i Danmark. De mekanikere vi besøgte var til en forskel meget hjælpsomme med at bygge om og montere båndføring. Derfor slog vi håndeslag, og Wilgart blev i August 2016 to symaskiner rigere.

Kasketproduktion i Danmark kører igen

Wilgart har fra februar til august 2016 derfor ikke kunnet producere noget, og vi sætter pris på vores dejlige kunders forståelse for problematikken. Nu kan man endelig igen få Wilgart made-on-demand caps. Den helt personlige hat, hvor man selv vælger stof, foer, skygge, labels og får skrevet sit eget navn i.
En håndlavet hat fra Danmarks eneste kasketmager Wilgart.

There are no comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.