Wilgart på Christianias Julemarked
/
/
Wilgart på Christianias Julemarked
Silas standing in front of his market stand in Christiania. Lots of caps in the background.
Rummelighed, kunst og håndværk på Christiania Julemarked

Julemarkedet på Christiania i Den Grå Hal startede tilbage i 1970’erne. Markedet rummer en mangfoldig blanding af varer og mennesker, der alle har en interessant historie at fortælle. Mellem unik julepynt, røgelse, læder, metal, smykker, keramik og andet kunsthåndværk er det en fornøjelse at tilføje håndlavede kasketter som en del af udbuddet.

Fra tider hvor der var mere rolige omstændigheder på Christiania, husker jeg at finde både guldkakao servering og potchai, men vi har ikke 100% kunnet lokalisere denne specialvare ved dette års marked. En kop Glögg og en kølig pilsner, har derimod holdt humøret højt i Wilgart’s stand alle dagene. Markedet er typisk åbent fra 9. til 20. dec. mellem kl. 12:00 – 20:00, men check altid Christiania Julemarkeds sociale medier for at se præcise dato og tid.

Adgang til markedet
Christianias julemarked er eftertragtet for stadeholdere, derfor er Wilgart utrolig glad for at netop de dansk producerede kasketter fik tildelt en stand. Der holdes hvert år en audition, hvor nye ansøgere kan præsentere deres varer, samt fortælle hvorfor og hvordan de er blevet til. Julemarkedets organisatorer var heldigvis begejstrede for historien om hvordan Wilgart lærte sit håndværk, og da vi efter sigende er Danmarks eneste kasketmageri, var de ikke i tvivl. Disse unikke, lokalt producerede hatte skulle ind på markedet, og modtog bred opbakning og ros til projektet fra ‘dommerkomitéen’.

Televisión
Christiania TV besøger hvert år julemarkedet. I 2016 var Erik Sløjfebinder forbi kasketmager standen, for at høre om de udvalgte materialer der står bag Wilgarts kasketter. Videoen nederst her på siden, giver et godt portræt af Christiania Julemarkedets hyggelige og forunderlige stemning, og er taget direkte fra deres udsendelse. Videoen beskriver også nogle af de personer, varer og historier der er til stede. I 2018 var TV’et forbi igen og ville prøve nogle hatte på. (Se video nedenfor)

Wilgart kommer igen til næste år
Sjældent har jeg mødt så mange interessante kasket- og hatte-bærerende mennesker på så kort tid, og aldrig har jeg oplevet så megen konstruktiv kritik og positive tilkendegivelser for vores håndlavede kasketter. Derfor er det med grundstenspålidelig sikkerhed og håbefulde forventninger at Wilgart vender tilbage med en ny, håndfast og fremadsyet kollektion til næste års julemarked på fristaden. Til dem af jer der var så heldige at have været forbi på standen, vil jeg blot sige mange gange tak, det har været en fornøjelse at tale med jer.
På glædeligt gensyn, og god jul!

 

Christiania Julemarked på Facebook

Christiania TV om kasket og hat

Interview om Wilgart. (Produceret af Christiania TV, 2016)

Kort interview med kasketmager

Kort interview. (Produceret af Christiania TV, 2018)

There are no comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.