Vask din uld & Harris Tweed kasket

/
/
/
Vask din uld & Harris Tweed kasket

Læs hvordan du vasker en uld kasket. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap, som er lavet i kraftig uld eller ægte Harris Tweed.

Uld materiale egenskaber

Harris Tweed uld er et tweed stof, der bliver håndvævet af øboere i deres hjem på de ydre hebrider i det nordvestlige Skotland. Stoffet er lavet af ren ny uld, farvet og spundet lokalt på øerne.

Positive

  • Unik look
  • Slidstyrke
  • Naturligt vandfrastødende

Negative

  • Lang tid om at tørre.
  • Filter nemt ved børstning.
  • Pilling og filtning opstår når stoffet bliver gnedet mod noget i varm eller våd tilstand.

En ny plet kan ofte fjernes med omgående behandling for at forhindre at den sætter sig i uldens fiber. Brug et stykke stof, eller et viskestykke til at suge så meget af væsken fra pletten op som muligt. Du skal dubbe i stedet for at skrubbe i tweed stoffet. For pletter af mudder eller jord, vent til det tørrer ind. Støvsug så forsigtigt dit tweed gentagende gan-ge for at løfte jord og støv ud, men uden at kasketten bliver våd.

Rens stoffet ved at blande en opløsning af mild uld sæbe og vand, fugtiggør en svamp eller klud og dub derefter over hele overfladen med denne. Husk at sæbeopløsningen ikke bør være for stærk, el-lers kan du risikere at ændre farven af stoffet.

Det er ikke hensigtsmæssigt at stoffet bliver helt gennemblødt, helst kun lidt fugtigt. Du skal sikre dig at du bruger uld sæbe, og at du ikke gnider på ulden. Hvis man gnider den våde uld mod sig selv vil det forsage at ulden går i stykker eller filtes sammen.

Guide til vask af uld kasket

  1. Tag et stykke stof, eller et viskestykke
  2. Lad stoffer suge så meget af pletten som muligt
  3. Dub forsigtigt, i stedet for at skrubbe i tweed stoffet
  4. Brug en meget blød børste for at fjerne tør mudder, eller støv

Efter rengøring, fyld indersiden af kasketten op med et tørt viskestykke, eller avis papir, og læg den på et håndklæde til lufttørring. Udskift eventuelt med et nyt tørt håndklæde, efterhånden som det dræner vandet ud af kasketten. Husk ikke at placere hatten tæt på en varmekilde som ovn, radiator eller ildsted.

Det kan være en god ide, at fjerne din uld kasket fra sit sædvanlige opbevaringssted i ny og næ, hæng den op udenfor så vinde kan fjerne den eventuelt uønskede duft.

Kasket værktøj

Her ses et lille udvalg af kasket redskaber og accessories som Wilgart tilbyder. Du kan se alle produkterne under: Tilbehør

Læs mere om rens og rengøring af hatten efter materialevalg på siden Vask & vedligeholdelse af caps

Download gratis bog om kasket vask og vedligeholdelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til en GRATIS bog på 36 sider om vask og vedligeholdelse af caps.

Materialer i kasketter

Se videoer og gå i dybden med hvordan du vasker og vedligeholder din kasket. Start med at vælge materiale

Uld & Harris Tweed

Læs hvordan du vasker en uld kasket. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller drivers cap, som er lavet i kraftig uld eller ægte Harris Tweed.

Bomuld

Se mere om hvordan du skal vaske en kasket som er syet i bomuldsstof. Vask og rengøring af flatcap, sixpence, eightpiece, basecap eller sailorcap i 100% bomuld eller linedblanding.

Voksbomuld / Oilskin

En komplet guide til korrekt vask af hovedtøj. Sådan vasker og rengør du din oilskin kasket. Jagt kasketter som sixpence og flatcaps i voks bomuld bør behandles og vaskes korrekt.

Hør

Se videoer om hvordan du vedligeholder en kasket som er lavet af et hør materiale. Vask og rengøring af baseballcap, flatcap, sixpence, eightpiece eller newsboy kasket af hør eller linned.

Silke

Silke er en eksklusiv vare til brug for tøj og kasketter. Silken har et eksklusivt udseende, og udsøgte egenskaber der øger komforten. Desværre er silkecaps mere besværlige at rengøre end hatte i andre naturlige fibre.

Glatskind læder

Skindprodukter og læder caps har brug for den rette rens og vedligeholdelse. Kasketter i læder bevarer skindets kvaliteter bedst ved regelmæssig behandling med læderfedt.

Ruskind læder

Ruskind er fremstillet af undersiden fra en dyrehud. Det er karakteriseret ved en ru, tør men blød overflade og dermed en mat fremtoning. Ruskind skal børstes jævnligt, og holdes væk fra sæbe.

Fiskeskind

Fiskeskind som Wilgart benytter stammer fra laks, torsk og havkat fanget og garvet på Island. Skindet tilbyder et bæredygtigt alternativ til eksotisk læder og skind. Fiskeskind er, hvis det ikke up-cycles ved garvning, et affaldsprodukt fra fødevareindustrien.

Uld caps

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.